بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی، عصر روز سهشنبه ۲۱ تیرماه ۱۴۰۱ جشنواره ملی قرابیه تبریز با محوریت توانمندیهای شیرینی، شکلات و سوغاتیهای آذربایجان با حضور مسئولان و فعالان حوزه شیرینی و شکلات استان و کشور افتتاح شد.
احمد حمزه زاده مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی در آیین افتتاح این رویداد بزرگ، گفت: «یکی از اهداف مهم ثبت ملی آثار ناملموس از جمله غذاها و شیرینیهای سنتی حفظ اصالت و هویت واقعی و به ارث گذاشتن فرهنگ غذایی و سنتها برای آیندگان است، در همین راستا این ادارهکل ثبت ملی بخش عمدهای از آثار ناملموس استان را انجام داده و همچنان در حال گردآوری مستندات برای پروندههای ثبتی دیگر است.»
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی ادامه داد: «شیرینی قرابیه، سردمدار شیرینیهای منطقه آذربایجان به خصوص تبریز است که قدمتی دیرینه دارد، ثبت ملی این شیرینی لذیذ از اهداف مهمی بود که به همت فعالان این حوزه و همچنین متخصصان حوزه میراثفرهنگی استان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید و امروز شاهد گردهمایی فعالان عرصه شیرینی و شکلات کشور هستیم که با حضور در این جشنواره به پخت زنده این شیرینی اصیل میپردازند.»
حمزه زاده افزود: «در این رویداد همزمان با پاسداشت این میراث ناملموس ارزشمند، لوحهای ثبتی شیرینی اهری و همچنین باقلوای گوگان که از دیگر مواریث ارزشمند استان هستند، رونمایی شدند.»
او با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی به واسطه تاریخ، فرهنگ و تمدن دیرینه خود یکی از استانهای برخوردار و غنی در این حوزه است، گفت: «چهار هزار اثر تاریخی و فرهنگی در استان وجود دارد که ۲ هزار اثر آن در قالب میراث در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.»
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی افزود: «یکی از رویکردهای جدی و مهم این ادارهکل ثبت آثار ناملموس در کنار دیگر آثار تاریخی و فرهنگی استان است، آذربایجان شرقی دارای گنجینه عظیمی از فرهنگ، آداب، سنن و خوراکی های لذیذی است که در دل تاریخ جای داشته اند، لذا به عنوان متولی اصلی حراست از مواریث فرهنگی ثبت ملی آنها را به صورت جدی در دستورکار داریم.»
حمزه زاده اظهار کرد: «تاکنون ۳۸ مورد از خوراکیهای اصیل و لذیذ استان به ثبت ملی رسیده و اکنون نیز در بحث شیرینیجات وارد عمل شدهایم. خوراکیها و شیرینیهای لذیذ استان و تبریز یکی از مهمترین ظرفیتهای گردشگری استان است که علاوه بر اینکه باید در سفرهها و رستورانهای این منطقه بهصورت مستمر ارائه شود، باید از طریق جذب سرمایهگذاران، اقدامات جامعتری در راستای معرفی و ارائه گسترده آن انجام دهیم.»
انتهای پیام/